נא להקליד בשורת החיפוש את הפוסט שאתם מחפשים.
חיפוש

2 סימנים לבעיות בהתפתחות הילד

התפתחות הילד

המידע שמוצף באינטרנט לגבי התפתחות תקינה של ילדים נכון בחלקו, ולמה רק בחלק? משום שהמידע הוא מאוד כוללני ולא ספציפי. כאשר מדובר על התפתחות תקינה של ילד מראשית חייו, חייבים להביא בחשבון שלכל ילד ולידה יש את קצב ההתקדמות משלהם.

נכון שצריך לשים לב לדברים אבל בהחלט לא להתחיל לחפש אחר משהו שלא בהכרח נכון, ובטח לא באינטרנט. במקרים שיש להורים איזושהי בעיה בעניין התפתחותם של ילדיהם, הם יכולים לפנות לרופא המשפחה או למוקדי טיפות חלב שהם יפנו אותם לרופא התפתחות או נוירולוג, במידת הצורך.

 

ובכל זאת, מה הם נורות ההזהרה שצריכות להידלק לנו?

כאמור כל ילד וקצב גדילתו, אך יחד עם זאת כאשר התינוק איננו מבצע דברים שהוא אמור לעשות והוא עבר את הזמן שלהם כבר ממזמן, חייבים להתריע בפני רופא משפחה או אחות טיפת חלב. דוגמאות למצבים שצריכים תשומת לב:

  • כאשר ילד מגיע לגיל 9 חודשים והוא איננו מנסה אפילו להתיישב, חייבים להודיע על כך. בדרך כלל במקרים כאלו תצא הפנייה מהרופא המטפל לנוירולוג ילדים מומחה.
  •  דוגמא נוספת, אם וכאשר הילד מגיע לגיל שנתיים והנכם שמים לב שאתם קוראים לו והוא איננו משיב, כמעט אף פעם, עליכם לשים לב ולדווח על כך לרופא המשפחה. במקרה זה ישנם כל מיני סיבות שיכולות להיות כמו למשל, שמיעה ירודה, בעיות קשר או אפילו אוטיזם.

התפתחות הילד

זה קצת מלחיץ, האם ישנן דרכי התמודדות, בפרט בגיל כזה?

כמובן שכן! הרי כל העניין בלהיות "עם יד על הדופק" מבחינת התפתחות ילדינו, נובעת מההיגיון שככל שנתפוס ונזהה את הבעיה מוקדם ככל האפשר, ולא משנה מה היא, נוכל לטפל בה לפני שהיא מתפתחת למשהו גדול יותר.

כך שאם הילד לא עונה בגלל שמיעה לא טובה, צריך להבחין למה היא לא תקינה, נוזלים? אן כן, ניתוח כפתורים יכול להיות פתרון או שאולי, שמיעה ירודה מרגע הלידה? אז יש מכשירי שמיעה. בנושא של בעיות קשב או אוטיזם, אמנם אין "תרופה" אבל בהחלט אפשר לעבוד על קשיי תקשורת כבר מגיל קטן ויפה שעה אחת קודם.

 

תוצאות הבדיקה מדאיגות אותנו, איך מתמודדים עם זה?

חשוב לזכור, לא משנה מה יהיו התוצאות, אלו הילדים שלנו! מדובר באנשים שאנחנו אוהבים אותם בכל רמ"ח איברנו ונהפוך עולמות בשבילם, רק כדי שיהיה להם טוב. כאשר יוצאים מנקודת מבט כזאת, יהיה לנו קל להתמודד עם כל דבר שיגידו לנו, משום שנעשה הכול כדי לעזור ליקר לנו מכל.

 

לסיכום

כאשר עולה אצלכם החשש או שסתם לא נראה לכם משהו תקין עם ההתפתחות של הילד שלכם, גשו לגורם המוסמך ולו רק כדי להתייעץ אתו, כדי שיסביר האם החשש שלכם אכן סביר או שמא מדובר בדאגות שווא.

התפתחות הילד

אז מה היה לנו עד עכשיו?
עוד בנושא התפתחות הילד